Τι χρειαζόμαστε:
- 200γρ σοκολατα κουβερτουρα
- 2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
- 3 ασπράδια από βιολογικά αυγά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Πώς το κάνουμε:
- Ξύνουμε στον τρίφτη ή με μαχαίρι τα 50 γραμμ. από τη σοκολάτα της συνταγής και τα φυλάμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 150 γραμμ. σοκολάτας και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με απαλές κορυφές (όχι σφιχτή). Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά μαρέγκας στη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Προσθέτουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Όλο το μείγμα σοκολάτας το αδειάζουμε στην υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα 2/3 της τριμμένης σοκολάτας και τη χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Ισομοιράζουμε τη μους σε 6 φλιτζάνια ελληνικού καφέ ή σε 4 ποτήρια.
- Αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο και γαρνίρουμε τα φλιτζανάκια με ξύσμα σοκολάτας και άχνη.