69

ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ !!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200γρ σοκολατα κουβερτουρα
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
  • 3 ασπράδια από βιολογικά αυγά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξύνουμε στον τρίφτη ή με μαχαίρι τα 50 γραμμ. από τη σοκολάτα της συνταγής και τα φυλάμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 150 γραμμ. σοκολάτας και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με απαλές κορυφές (όχι σφιχτή). Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  3. Ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά μαρέγκας στη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Προσθέτουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  4. Όλο το μείγμα σοκολάτας το αδειάζουμε στην υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα 2/3 της τριμμένης σοκολάτας και τη χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Ισομοιράζουμε τη μους σε 6 φλιτζάνια ελληνικού καφέ ή σε 4 ποτήρια.
  6. Αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο και γαρνίρουμε τα φλιτζανάκια με ξύσμα σοκολάτας και άχνη.

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Αφήστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.