1002

Κορμός σοκολατένιος με καραμέλα από Παρλιάρο

Μόνο με 5 υλικά. Εύκολο και γρήγορο. Ένας μαλακός, βελούδινος σοκολατένιος κορμός. Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!!!

Τι χρειαζόμαστε:

Για την καραμέλα:

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. νερό
  • 120 γρ. γλυκόζη

Για τη σοκολάτα:

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 600 γρ. κουβερτούρα (όποια θέλετε)
  • 100 ή 150 γρ. ουίσκι ή κονιάκ (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα υλικά της καραμέλας και ανακατεύουμε κάπου κάπου ώσπου να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει σταματάμε το ανακάτεμα και το αφήνουμε ώσπου να πάρει το χρώμα της καραμέλας.
  2. Εν τω μεταξύ βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρ. γάλακτος να βράσει.
  3. Κόβουμε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και μόλις πάρει να βράσει η κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα.
  4. Ανακατεύουμε αργά με κυκλικές κινήσεις.
  5. Ρίχνουμε και το ουίσκι και ανακατεύουμε.
  6. Βάζουμε την ρευστή κρέμα σε ταψάκι και την αφήνουμε να κρυώσει εντός ή εκτός ψυγείου μέχρι να σφίξει γιατί αλλιώς η καραμέλα που θα ρίξουμε θα πάει όλη στον πάτο.
  7. Όταν η καραμέλα μας είναι έτοιμη στρώνουμε λαδόκολα σε κρύο δίσκο κοπής ή σε μαρμάρινο πάγκο και χύνουμε εκεί την καραμέλα να απλωθεί και αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Μόλις η καραμέλα σκληρύνει και γίνει…καραμέλα, τη σπάμε κομμάτια και με πλάστη ρολάρουμε πάνω της να γίνει μικρά μικρά κομματάκια.
  9. Ρίχνουμε την κρέμα μας σε μπολ, προσθέτουμε τα κομματάκια καραμέλας και ανακατεύουμε.
  10. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα, ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα και αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες ή και όλο το βράδυ αν θέλουμε.
  11. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα και είναι έτοιμο!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι το τηγάνι για την καραμέλα να είναι με βαρύ πάτο για να μην πιτσιλάει στο βράσιμο. Τη γκανάς την ανακατεύουμε πάντα με αργές, κυκλικές κινήσεις. Αυτό την κάνει να γυαλίζει πολύ. Προσοχή μην κοπείτε στο σπάσιμο της καραμέλας. Αν το γλυκό μείνει για 2 μέρες στο ψυγείο θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο γιατί αρχίζει και λιώνει η καραμέλα μέσα στη σοκολάτα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

sintagespareas.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Αφήστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.