Υλικά :
Ταχίνι 125 γραμμάρια
Αλεύρι τύπου 70% 600 γραμμάρια
Άχνη ζάχαρη 175 γραμμάρια
Μπέικιν-πάουντερ 15 γραμμάρι
Νερό ¼ της κούπας
Χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη ¼ κούπας
Φυτικά κρέμα ¼ της κούπας
Ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλάκια του γλυκού
Βανίλια 1
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη ν’ασπρίσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !
Αφήστε το σχόλιο σας
Σχόλια
Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
Δείτε επίσης
Υλικά : 750 γρ. αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 200 γρ. προζύμι νερό όσο πάρει για να γίνει ζύμη…
Υλικά : 8 μήλα κόκκινα, φιρίκια ή άλλου είδους 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1/2 κούπα λικέρ 1 φλιτζανάκι του…