Υλικά :
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι λάδι
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι σταφιδες
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε φαρδιά κατσαρόλα καιμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.Ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα , ώσπου να δέσει. Ρίχνουμε το σιρόπι ( αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και τη φλούδα) στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς.Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον φορμάρουμε.
monastiriaka
Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !
Αφήστε το σχόλιο σας
Σχόλια
Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
Δείτε επίσης
Συστατικά 500 γρ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος, χωρίς δέρμα και καλά στυμένος 100 γρ. παξιμάδι ντάκος 2 σκ. σκόρδο 1 κ.γ. κύμινο…
Υλικά Φύλλο κρούστας 1 πακέτο Ελαιόλαδο 1 κούπα Σουσάμι άσπρο 400 γρ Φρυγανιές 150 γρ. τριμμένη Καρυδόψιχα 150 γρ (ή…