recipe_main_akis-petretzikis-ouzomezedes-mpakaliarokeftedes

Κροκέτες μπακαλιάρου

Συστατικά
  • 500 γρ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος, χωρίς δέρμα και καλά στυμένος
  • 100 γρ. παξιμάδι ντάκος
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • λάδι για τηγάνισμα

 

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το παξιμάδι με το σκόρδο και τα αρωματικά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
  • Προσθέτουμε τελευταία στιγμή το ψάρι και το ασπράδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ,πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 5εκ.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ριχνουμε λαδι και το ζεσταίνουμε για να τηγανίσουμε τις κροκέτες.Ρίχνουμε μέσα τις κροκέτες και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τις βγάζουμε.Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Tip
Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο για 2-3 μέρες… αλλάζετε νερό συχνά!

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Αφήστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.