de5009f9bf3e9725d2381f4a5e913111Finikia3

Φοινίκια

Υλικά

2 ποτήρια αραβοσιτέλαιο

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Κανέλλα

Ξύσμα λεμονιού

Αλεύρι , όσο πάρει

τριμένο φυστίκι Αιγίνης ή τριμένη καρυδόψιχα

Σιρόπι :

5 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

μισό φλυτζάνι μέλι

3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό

Για την επικάλυψη :

καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο και το ελαιόλαδο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα άλλα υλικά με αλεύρι , τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας μαλακή. Πλάθουμε τη ζύμη σε μακρόστενα μπαστουνάκια τα οποία κόβουμε λοξά με το μαχαίρι. Ψήνουμε στους 180οc για μισή ώρα περίπου. Τα σιροπιάζουμε στο καυτό σιρόπι. Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα , μπήγοντας από ένα γαρύφαλλο στο κέντρο και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Αφήστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.