008

Συνταγή για κέικ χωρίς ζάχαρη

Η γλυκιά του γεύση προέρχεται αποκλειστικά από τις σταφίδες και τα άλλα φρούτα που περιέχει!

Υλικά
1 μεγάλο μήλο
1 φλιτζάνι σταφίδες
δύο-τρία ξερά σύκα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο
1½ κουταλιά γλυκού κανέλα
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
4½ κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Αλείψτε με λάδι ένα ταψάκι ή πυρέξ διαμέτρου 20εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°.
Καθαρίστε το μήλο και πολτοποιήστε το στο μπλέντερ. Προαιρετικά μπορείτε να το μαγειρέψετε  πρώτα λίγα λεπτά στον ατμό. Ψιλοκόψτε τις σταφίδες και τα ξερά σύκα στο multi. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βράστε το λάδι ή το βιτάμ με τα φρούτα και την κανέλα για 7-8 λεπτά και βγάλτε το από το μάτι να κρυώσει λίγο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το σιγά-σιγά στο μείγμα με τα φρούτα, ανακατεύοντας ελαφρά. Στρώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 30 λεπτά.

baby.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Αφήστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.