ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ, ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑ­ΝΤΑΕΙ ΦΤΩΧΟΣ!

του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου

“Πού είναι ο πλούτος σας;”, θα ρωτούσα εκείνους που τον είχαν και τον έχασαν. Και θα τους ρωτούσα, όχι για να τους χλευάσω -ποτέ τέτοιο πράγμα!- ούτε για να ξύσω πληγές, αλλά για να κάνω λιμάνι της σω­τηρίας σας το δικό τους ναυάγιο.


Για να αντιληφθείτε, ότι αυτός που σήμερα είναι πλούσιος, αύριο κατα­ντάει φτωχός. Γι’ αυτό πολλές φορές γέλασα, όταν διάβασα διαθήκες, που έγραφαν: «Ο τάδε να έχει την κυριότητα των αγρών ή του σπιτιού, τη χρήση όμως να την έχει άλλος».

Μα όλοι τη χρήση έχουμε, κανείς δεν έχει την κυριότητα. Ακόμα κι αν μείνουμε πλού­σιοι σ’ ολόκληρη τη ζωή μας, όταν πεθάνουμε, θέλου­με δεν θέλουμε, θα παραχωρήσουμε τον πλούτο μας σε άλλους. Γυμνοί φεύγουμε για την άλλη ζωή, αφού για μερικά χρόνια ήμασταν μόνο χρήστες, όχι και κύριοι του πλούτου.



Ξέρετε ποιοί έχουν στην πραγματικότητα την κυ­ριότητα του πλούτου; Όσοι περιφρονούν τη χρήση του και περιγελούν τις απολαύσεις. Πόσοι από εμάς όμως προσφέρουμε χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα; Να σταθείς στον διπλανό σου και να μοιραστείς μαζί του αυτό το λίγο που έχεις! Να μοιραστείς από το υστέρημά σου λέγανε οι παλιοί.

Όσοι σκορπάνε τα λεφτά τους και τα μοιράζουν στους φτωχούς, προσφέρουν αγάπη και βοήθεια σε κάθε πονεμένο κά­νουν καλή χρήση και φεύγουν απ’ αυτόν τον κόσμο αληθινά πλούσιοι, πλούσιοι σε καλά έργα και αγάπη και γεματοι απο την χάρη Θεού.

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

σχόλια

Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

2 comments

  1. Καλό σας Απόγευμα. Πολλοί άνθρωποι στην οικονομική κρίση το βίωσαν έμπρακτα. Έχασαν τά πάντα. Πέραν αυτού είναι γνωστό στον άνθρωπο, πως όπως φτωχός γεννιέται έτσι φτωχός πεθαίνει. Πολλοί άνθρωποι οξυδερκείς το κατάλαβαν ή το καταλαβαίνουν αυτό. Ο Μέγας Αλέξανδρος συναισθανόμενος τον θάνατό του, άφησε παρασγγελία όταν ετάφη, που παρόλο που ήταν τόσο σημαντικός έδειχνε ότι πεθαίνει «φτωχός». Παρόλα αυτά πολλοί, εμμένουν στο να συσσωρεύουν πλούτη κατά την πρόσκαιρη ζηώ τους, παρόλο που συναισθάνονται ότι στο τέλος θα πεθάνουν φτωχοί. Είναι «περίεργη» η ψυχολογία σε αυτό το θέμα του ανθρώπου.

  2. Καλό σας Απόγευμα. Πολλοί άνθρωποι στην οικονομική κρίση το βίωσαν έμπρακτα. Έχασαν τά πάντα. Πέραν αυτού είναι γνωστό στον άνθρωπο, πως όπως φτωχός γεννιέται έτσι φτωχός πεθαίνει. Πολλοί άνθρωποι οξυδερκείς το κατάλαβαν ή το καταλαβαίνουν αυτό. Ο Μέγας Αλέξανδρος συναισθανόμενος τον θάνατό του, άφησε παρασγγελία όταν ετάφη, που παρόλο που ήταν τόσο σημαντικός έδειχνε ότι πεθαίνει «φτωχός». Παρόλα αυτά πολλοί, εμμένουν στο να συσσωρεύουν πλούτη κατά την πρόσκαιρη ζηώ τους, παρόλο που συναισθάνονται ότι στο τέλος θα πεθάνουν φτωχοί. Είναι «περίεργη» η ψυχολογία σε αυτό το θέμα του ανθρώπου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>