Νόστιμη συνταγή για τυροκροκέτες

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

Υλικά

4 κοφτές κουταλιές αλεύρι
3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα

2 κρόκοι αβγών
2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
λίγο πιπέρι
ασπράδια 2 αβγών
αλεύρι για το τηγάνισμα
λίγη γαλέτα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις 4 κουταλιές αλεύρι και τις 3 κουταλιές βουτύρου.
Ανακατεύετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα. Ανακατεύετε καλά να μην σβολιάσει το αλεύρι σας.
Όταν το γάλα πήξει, το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το τριμμένο τυρί. Προτιμήστε γλυκιά γραβιέρα για να αρέσουν οι τυροκροκέτες σας περισσότερο στα παιδιά…
Στη συνέχεια, βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε επάνω το μείγμα. Το σκεπάζετε καλά με μία μεμβράνη και το αφήνετε 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε 3 μπολ. Στο ένα χτυπάτε τα ασπράδια ελαφρά με ένα κουταλάκι λάδι, στο άλλο βάζετε αλεύρι και στο τρίτο τη γαλέτα.
Όταν έλθει η ώρα να τις τηγανίσετε, πλάθετε τις τυροκροκέτες και τις βουτάτε διαδοχικά στο αλεύρι, στα ασπράδια και στη γαλέτα.
Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν σε μπόλικο λάδι.

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Αφήστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.