5dc322ef38b6fad35e97be9c9a886855_XL

Σοκολατένιο Ρυζόγαλο: Εσύ θα το τολμήσεις;

Το ρυζόγαλο σου θυμίζει αρκετά τα παιδικά σου χρόνια.

Τις ημέρες που έμπαινες στο σπίτι της γιαγιάς και μοσχοβολούσε. Είναι αναμφισβήτητα το γλυκό της γιαγιάς και τώρα σου δείχνουμε πώς μπορείς να της «κλέψεις» τη συνταγή αυτή, αλλά να την πας και ένα βήμα πιο μπροστά. Αν είσαι, λοιπόν, από αυτές που τους αρέσει το ρυζόγαλο, αλλά δεν κάνουν και χωρίς σοκολάτα, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα.

Δοκιμάσαμε το σοκολατένιο ρυζόγαλο, μας άρεσε πολύ και είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σου. Η ζαχαροπλαστική θέλει φαντασία, οπότε μη διστάσεις να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή.

 

Υλικά:

2/3 φλιτζάνια λευκό ρύζι
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι λιωμένη σοκολάτα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Ρίχνεις σε μία μέτρια κατσαρόλα, 1 1/3 φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να βράσει. Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει, προσθέτεις το ρύζι, χαμηλώνεις τη φωτιά και σκεπάζεις την κατσαρόλα. Αφήνεις το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό και μόλις είναι έτοιμο προσθέτεις το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Αφήνεις το μείγμα να σιγοβράζει μέχρι να πήξει(10 λεπτά περίπου).Τέλος, προσθέτεις τη σοκολάτα και τη βανίλια και το αφήνεις για 5 λεπτά πάνω στη φωτιά.

Καλό θα ήταν να σερβιριστεί ζεστό! Καλή όρεξη.

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Αφήστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.