portokalopita_s_382_383

Πορτοκαλόπιτα με νιφάδες βανίλιας

Συστατικά

1 δόση ζύμη για cookies (χωρίς τις σταγόνες σοκολάτας)
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
240 γρ. τυρί κρέμα
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλτιζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κ.γ. λικέρ εσπεριδοειδών
2 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ.γ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βανίλια (θα τις βρεις στα είδη ζαχαροπλαστικής)

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στου 180oC
Ετοίμασε τη ζύμη για cookie, χωρίς να προχωρήσεις στη διαδικασία του ψησίματος
Πίεσε τη ζύμη σε ένα πυρέξ να φτιάξεις μια στρώση 3 εκατοστών. Φρόντισε να ντύσεις και τα πλαϊνά με τη ζύμη σαν να φτιάχνεις μια τάρτα
Ράντισε από πάνω το ξύσμα πορτοκαλιού
Σε μέτριο μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και το λικέρ για περίπου 1 λεπτό

Πρόσθεσε και τα αυγά και συνέχισε το χτύπημα στο μίξερ για 2 λεπτά ακόμη
Άπλωσε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και ψήσε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά να πάρει ωραίο καστανό χρώμα στο κέντρο
Άφησε να κρυώσει για 1 ώρα και κόψε σε ορθογώνιες μπάρες
Βάλε σε μπεν μαρί την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τις νιφάδες βανίλιας να λιώσουν
Άπλωσε το μείγμα της κρέμας επάνω από τις μπάρες, άφησε να κρυώσει και σέρβιρε

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Αφήστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.