Τι χρειαζόμαστε:
- Μισή δόση κλασικού κέικ με γεύση πορτοκάλι (ή άλλη της αρεσκείας σας)
- 5 μεγάλες κουταλιές μερέντα (πραλίνα φουντουκιού)
- 1 κουβερτούρα
- καλαμάκια (το μυτερό μέρος το έχω κόψει)
- Προαιρετικά: πολύχρωμη τρούφα, κουφετάκια, καραμελάκια κλπ για τη διακόσμηση
Προετοιμασία: 15′
Mαγείρεμα: 40′
Πώς το κάνουμε:
- Σε μια λεκάνη τρίβω πολύ καλά το κέικ με τα χέρια μου έως ότου γίνει ψίχουλα.
- Προσθέτω τη μερέντα και ανακατεύω με κουτάλι ώσπου να ενοποιηθούν καλά τα υλικά. Προς το τέλος ανακατεύω με το χέρι για να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Πλάθω με το μείγμα κεφτεδάκια, τα οποία τοποθετώ σε μια πιατέλα.
- Τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Λιώνω λίγη από την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, βουτάω σε αυτή τα καλαμάκια και τα καρφώνω στα μπαλάκια μου.
- Τα τοποθετώ πάλι στο ψυγείο.
- Λιώνω και την υπόλοιπη κουβερτούρα. Βουτάω σε αυτή τα μπαλάκια και τα διακοσμώ αν θέλω με τρούφα, καραμελάκια κλπ.
- Τα καρφώνω σε φελιζόλ και τα αφήνω να στεγνώσουν και να στερεοποιηθούν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κέικ δεν πρέπει να είναι πολύ φρέσκο για να μπορεί να τριφτεί και να ψιχουλιαστεί. Επίσης, μπορείτε αντί καλαμάκια να βάλετε τα μπαλάκια σε χαρτάκια από τρουφάκια και να τα μετατρέψετε σε κεράσματα. Αφήστε τη φαντασία σας να αναλάβει τη διακόσμηση. Ο συνδυασμός κέικ πορτοκάλι με κουβερτούρα είναι απίθανος, δοκιμάστε το. Δεν ξέρω αν το απλό κέικ βανίλιας θα βγει τόσο νόστιμο. Ο άντρας μου πλέον πάντα αφήνει κέικ για να του φτιάχνω pop cakes.
sintagespareas.gr