Μελοτυρόπιτα πρόχειρη, εύκολη και πεντανόστιμη
Υλικά:
4-5 φύλλα κρούστας χοντρά
μέλι, ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό
βούτυρο λειωμένο για το τηγάνισμα
κανέλα σκόνη
τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8×0,5×0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη από βραδύς, ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη ή και οποιοδήποτε ανάλατο τυρί.
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φύλλα σε διπλάσιο ή και τριπλάσιο μέγεθος από το τυρί και τυλίγουμε σε αυτά.
Τηγανίζουμε στο βούτυρο έως ότου ροδίσουν καλά.
Αποσύρουμε, γλασσάρουμε και περιχύνουμε με το μέλι, επιπάσσοντες και την κανέλα.
Γίνεται και με φύλλο καταϊφι στο φούρνο.
Απλώνουμε το μισό καταϊφι σε βουτυρομένο ταψί.
Κατόπιν το τυρί σε όλο το μήκος και πλάτος του ταψιού.
Απλώνουμε και το υπόλοιπο από πάνω.
Το πατάμε καλά, ραντίζουμε με νερό και ζεματίζουμε με βούτυρο.
Όταν ροδίσει αποσύρουμε και περιχύνουμε και το αραιωμένο μέλι, ή με σιρόπι όπως και σε όλα τα άλλα γλυκά ταψιού.
Προσέχουμε ώστε το μέλι ή το σιρόπι να είναι κρύα.
Αν είναι αμφότερα (καταϊφι-μέλι) ζεστά «λασπώνουν».