recipe_main_87140224_03567_nistia_koulourakia_me_elaiolado_k_portokali

Κουλουράκια με ελαιόλαδο και πορτοκάλι

Συστατικά

  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 600 γρ. αλεύρι
  • αρκετό σουσάμι προαιρετικά

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το λάδι, το χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το κονιάκ σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το κουτάλι και αν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο αλεύρι ακόμα..Η ζύμη είναι έτοιμη για πλάσιμο.. Πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μπορεί να δουλευτεί.
  • Πλάθουμε μικρά κουλουράκια που τα περνάμε με σουσάμι και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα πάνω του.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς

Tip

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενα ελαιόλαδο αρωματισμένο με εσπεριδοειδή για περισσότερη γεύση και άρωμα!

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Αφήστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.