Συστατικά
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- ξύσμα από λεμόνι
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
- 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Εύκολα μπισκότα κανέλας χωρίς γλουτένη! Η συνταγή είναι αρκετή για 10-12 μεγάλα μπισκότα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
- Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια ή στο μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά μας και Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Θα χρειαστεί περίπου 5-7 λεπτά στο πολυμηχάνημα και ίσως λίγο περισσότερο στο μούλτι.
- Η ζύμη δεν θα είναι πάρα πολύ σφιχτή και σίγουρα θα κολλάει αλλά έτσι πρέπει να είναι.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας ρίχνουμε μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα μας σε ένα ταψάκι το οποίο το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
- Αφήνουμε κενό μεταξύ των μπισκότων γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Τα μπισκότα όταν βγουν από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά αλλά έτσι πρέπει να είναι.
- Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.
- Όσο κρυώνουν θα γίνονται και πιο σφιχτά.