816c918b56564616a6811167d7f8f8b1_XL

Ανακαλύψτε τις τροφές και τα ροφήματα της μακροζωίας

Όλοι αναζητούν φυσικούς τρόπους για να διατηρήσουν τη νεότητα και την καλή τους υγεία.
Και η διατροφή μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε όπως μας λένε οι ειδικοί, ο τρόπος που τρώμε μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που γερνάμε. Και μια σωστή διατροφή μπορεί να καθυστερήσει τη γήρανση, ενισχύοντας τους εσωτερικούς μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού.

Ο κυριότερος από αυτούς είναι τα αντιοξειδωτικά του συστήματα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες, με κυριότερες από αυτές διάφορα καροτενοειδή όπως το β-καροτένιο, η λουτείνη, το λυκοπένιο, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, το σελήνιο, τα διάφορα φλαβονοειδή, χλωρογενικά οξέα που βρίσκουμε κυρίως στον καφέ κ.α..
Τί θα πρέπει λοιπόν να περιλαμβάνει μια αντιγηραντική διατροφή;

– Σίγουρα πολλά φρούτα και λαχανικά.
– Ελαιόλαδο.
– Πολλά αρωματικά στο φαγητό μας.
– Ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια
– Ροφήματα όπως ο καφές.

Ο καφές αποτελεί τα τελευταία χρόνια αντικείμενο έντονου ερευνητικού ενδιαφέροντος, λόγω των σημαντικών επιδράσεων του στην καλή μας υγεία. Μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις που έγιναν τελευταία σχετικά με τον καφέ είναι η παρουσία σε αυτών ουσιών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Κυριότερες από αυτές είναι τα χλωρογενικά οξέα.

Τα ισχυρά αυτά αντιοξειδωτικά συστατικά φαίνεται σήμερα από πολλές μελέτες ότι σχετίζονται με σημαντικά οφέλη για την υγείας μας. Οι ειδικοί τονίζουν μάλιστα ότι ένα φλιτζάνι για παράδειγμα ελληνικού ή στιγμιαίου καφέ, έχει ισχυρότερο αντιοξειδωτικό περιεχόμενο ακόμη και από ροφήματα που θεωρούνται κατεξοχήν αντιοξειδωτικά, όπως για παράδειγμα το πράσινο τσάι (στην αντίστοιχη ποσότητα).
– Για γλυκό μαύρη σοκολάτα ή χαλβά από ταχίνι.
Κι αν θέλετε να πιείτε λίγο αλκοόλ επιλέξτε κόκκινο κρασί, πάντα με μέτρο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

σχόλια

Το panagiamegalohari.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>